TUBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİ

TUBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİ " TÜRK DİLİ VE LEHÇELERİ"

Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Sayın Erdoğan Boz katılımlarıyla "TUBİTAK Bilim Söyleşileri" kapsamında "Türk Dili ve Lehçeleri" konulu program gerçekleştirildi.

31.10.2023 135

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından 2014 yılında başlatılan Bilim Söyleşileri, alanında uzman bilim insanlarını; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle bir araya getiren etkinliktir. Bu kapsamda okulumuz öğretmen ve öğrencilerini  Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Erdoğan BOZ ile bir araya getirdik.

Prof. Dr. Erdoğan BOZ, yapmış olduğu güzel ve etkili sunumuyla tüm katılımcıların dikkatini çekti ve büyük bir beğeni topladı. Program sonunda öğrencilerin sorularına cevaplar arandı. Yunus Emre üzerine brçok çalışma yapan hocamıza Bilecik Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ahmet Sefa ÇALIŞKAN ve Ahmet Yağız TULAN Yunus Emre'nin ilahilerini seslendirdi.

31-10-202331-10-202331-10-202331-10-2023